Matija Meden

Matija Meden

| Blog | Rezultati | Galerija | O meni | Povezave | Kontakt |
Blogovske teme
plavanje
po
tek
tekme
triatlon

Blogovski arhiv
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017

Triatlon Ljubljanica 2011
objavljeno: 23.09.2011
Že dolgo časa se nisem javil, zato bom zdaj na kratko povzel dogajanje v zadnjih treh tednih. Po tekmi v Cremoni je sledil še zadnji teden v letošnji sezoni, ter zaključna tekma, triatlon Ljubljanica. Tega sem se udeležil že drugič. ČŠe smo natančni sem v bistvu bil povabljen že drugič, saj je tekma zaprtega tipa, ter nastopajo zgolj povabljeni tekmovalci. Tekma je sestavljena iz treh kratkih tekem, dveh triatlonov (250m plavanja, 5km kolesa, 1,1km teka), ter enim duatlonom med obema triatlonoma (1,1km teka; 5km kolesa, 1,1km teka). Tekma je namenjena predvsem dobri predstavi za gledalce, zato poteka v samem centru Ljubljane, na tromostovju. Plava se v Ljubljanici. Na štartu nas je bilo 14, iz Nečije, Avstrije, Madžarske, Italije, Češke in Slovenije. Konkurenca torej kakorkoli pogledaš ni bila slaba. Jaz sem na koncu zasedel 11. mesto, kar ni slabo, glede na to, da ostali vsi tekmujejo v članski koncurenci. Največ preglavic mi je na vseh treh tekmah povzročalo kolesarjenje, saj me je elastika ki se ustvarja na vsakem 180° obratu in šprintanje, da sem ostal v skupini dodobra zdelala. Vseeno sem z rezultati zadovoljen.
Po tekmi je sledila skupna pogostitev v eni od pizzerij, ter razglasitev rezultatov. Zdaj pa bi pohvalil še organizatorja Grego Hočevarja in vse ostale za dobro izvedbo, ter se mu zahvalil za povabilo.Po razglasitvi je sledila hitra vožnja nazaj v Maribor, saj smo ob 12:15 odhajali na maturanski izlet v Grčijo, česar absulutno nisem hotel zamuditi :). Tam sem se fizično in psihično odpočil od treningov ter tekem in lahko sedaj počasi začnem z novo sezono :)Galerija (povezava na Facebook)
Dodaj komentar
Prikaži komentarje


Dobri rezultati na triatlonu v Cremoni
objavljeno: 04.09.2011
Za mano je še zadnji sprint triatlon v letošnji sezoni. Po nekoliko slabši predstavi na državnem prvenstvu sem ta teden res delal na tem, da se za zadnjo močnejšo tekmo spočijem in pripravim kot se spodobi. Dirka je potekala v okolici lepo urejenega športnega parka v Cremoni, ki zajema zunanji olimpijski ter 25m bazen, teniška in košarkaška igrišča, fitnes in nogometno igrišče. Plavali smo v bazenu, nato smo odpeljali dva kroga kolesa po čisti ravnini ter en krog teka, prav tako po ravni, večinoma asfaltirani cesti. Vreme nam tokrat ni služilo najboljše, saj je kolesarski del tekme zaznamoval močan dež. Plaval sem v progi osem, na najbolj oddaljenem mestu od ostalih favoritov, ki so plavali v enki in dvojki. Tako nisem imel ravno najboljšega položaja za opazovanje kje se nahajajo drugi. Iz vode sem prišel 12., ter ujel drugo skupino na kolesu. Kolesarili smo složno celih 20km, ter se lepo menjavali na čelu kolone. Nato je sledil tek, katerega me je bilo najbolj ''strah''. Na treningih sem sicer že dosegal dobre rezultate, ki pa mi jih dostikrat ni uspelo prikazat tudi na tekmi. Že iz menjalnega prostora sem začel močno, saj so bile noge in počutje dobro, ter po nekaj metrih ugotovil da mi ''leti'' in s takim tempom sem nadaljeval do konca.
Končni rezultat je bil 7. mesto izmed 300 nastopajočih. Še bolj pa me veseli, da sem po močnem plavanju in kolesu uspel odteči 5km v času 17' in 20''.
Med ženskami je tekmo zmagala naša najboljša triatlonka Mateja Šimic, tretje mesto pa je osvojila Maruša Klemenc.

Rezultati


Nasledni teden sledi triatlon Ljubljanica, na katerega sem povabljen že drugo leto zapored. Tekma bo potekala v petek, 9.9. ob 18:00. Vabljeni k ogledu!
Dodaj komentar
Prikaži komentarje


Državno prvenstvo v sprint triatlonu, Murska Sobota
objavljeno: 28.08.2011
Za mano je že tretji tekmovalno obarvan vikend zapored. Tokrat po dolgem času spet ena domača tekma in sicer je bilo to državno prvenstvo v šprint triatlonu. Sprva bi le to moralo potekat teden prej v Kočevju, vendar organizatorji dogotka niso uspeli izpeljati. Tako je bilo državno prvenstvo najprej pod vprašajem, nakar so se v športnem društvu turbo Tropovci odločili da bodo dogodek izpeljali oni.
Dirka se je začela v Soboškem jezeru, nato pa smo odkolesarili proti Bakovcem, kjer smo oddelali še nadaljnih pet krogov kolesa, ter tri kroge teka. Odplaval sem v ospredju z Jaroslavom Kovačičem, ter Urošem Semetom, s katerima sem tudi skupaj kolesaril. Na kolesu sma večino dela opravila z Jarotom, ter tako držala razdaljo pred zasledovalci (Mori in Harnold). Nato je sledil tek... No, zmes naj omenim še, da smo imeli kakšnih 35 stopinj celzija, kar je napravilo dirko še napornejšo. S tekom nisem bil zadovoljen, saj mi že od začetka ni ''letelo'' kot bi moralo. Mogoče je zato delno kriva tudi dehidracija, saj sem premalo pil na kolesu. Ampak to sigurno ni bil pravi razlog za ''razpad sistema'', ali pa vsaj ne edini. Na koncu sem vseeno pritekel do skupno tretjega mesta, za Jarotom in Urošem, medtem ko sem v kategoriji mladincev pričakovano zmagal.Naslednji vikend sledi še zadnja resna tekma v letošnji sezoni, triatlon Cremona. Do takrat pa uživajte še zadnje dni počitnic, ter lepega vremena :D

Rezultati
Dodaj komentar


Ekipno svetovno prvenstvo, Lozana
objavljeno: 22.08.2011
Minuli vikend je v Švicarskem mestu Lozana potekalo svetovno prvenstvo v sprint triatlonu ter ekipnem triatlonu. Ekipo smo sestavljali Mateja Šimic, David Pleše, Monika Oražem in jaz. Tekma je kot na evropskem prvenstvu poteka v formatu punca 1, fant 1, punca 2, fant 2. Vsak tekmovalec je moral opraviti s supersprint triatlonom (300m plavanja, 5km kolesa, 1,5km teka, izjema je bila prva predaja, v kateri so imeli 500m plavanja). Na štartu je bilo 35 ekip, kar je mnogo več kot lani. Plavalo se je v Ženevskem jezeru. Voda je imela kakšnih 27°C, tako da neoprenske obleke niso bile dovoljene. Kolesarilo se je en krog po lepo urejenih ulicah Lozane. Krog je bil dolg 5 vseprej kot lahkih kilometrov, saj je vseboval 700m dolg 10% klanec. Tudi tekaška steza je bila pravtako sestavljena iz enega kroga, dolgega 1500m. Zmagovalci so postali Britanci, na čelu z nepremagljivima bratoma Brownlee. Drugi so bili lanskoletni zmagovalci Švicarji, tretje mesto pa je osvojili Nemci. Mi smo dosegli 21. mesto, s katerim sem vsaj jaz kar zadovoljen.

rezultati
Slike so v galeriji in na facebooku

Dodaj komentar


Dopust
objavljeno: 09.08.2011
Kar nekaj časa je že minilo od evropskega prvenstva, zato bom par besed namenil mesecu ki je sledil. Po tekmi v Pontevedri sem si vzel teden treninga prostih dni in sem odšel s prijatelji na jadranje… Odmor kot se spodobi ;). Sledil je teden plavanja in teka, saj na morju nisem imel kolesa. Da bi preveril kje se nahajam s pripravljenostjo sem se odločil, da se prijavim na akvatlon Zadar, ki je bil istočasno tudi državno prvenstvo Hrvaške v akvatlonu. Tekma se je odvijala pri vodnih orglah, na obali mesta, s štartom točno opoldne. Začelo se je s 1000m plavanja oz. dva kroga, ter se nadaljevalo s 5km teka. Odplaval sem dobro, ter prišel iz vode z približno polminutno prednostjo pred zasledovalci. Na teku sem začel hitro, saj sem imel v ''dobre noge'' . Toda vseeno je bil začetek očitno malce prehiter, saj me je po dobri polovici začelo rahlo pobirati. Tako me je na 3km dohitel in prehitel Matej Šporar, ki je na koncu tudi zmagal. Jaz sem v cilj pritekel 2., ter si tako priboril mojo prvo denarno nagrado, zaslužil sem 400hrk. Moram pa pohvalit tudi organizatorja, saj smo po tekmi šli v lokal na vrhu nakupovalnega središča, kjer so nas pogostili z dobrim kosilom, ter sladoledom, ki se je odlično prilegel preveč segretemu ozračju (imeli smo 33stopinj) :).Dodaj komentar


Evropsko prvenstvo, Pontevedra, Španija 2011
objavljeno: 25.07.2011
Pa je za mano že moje tretje evropsko prvenstvo v mladinski kategoriji. V Španijo smo prileteli v sredo zvečer, saj je bila tekma komaj v petek ob 20:00. Spali smo v hotelu, oddaljenem cirka 6km od prizorišča. Vreme nam je služilo dobro, saj v vseh 4 dneh nismo niti enkrat zagledali oblačka. Temperature pa so čez dan narasle tudi do 35 stopinj celzija. Plavalo se je v rokavu, kjer se reka steka v atlantski ocean.
To leto so malce spremenili vrstni red tekmovanj, tako da je bilo prvo na vrsti posamično, šele v nedeljo pa ekipno. Po moji presoji je bila ta odločitev pravilna, saj so s tem pridobili veliko ekip in so s tem naredili tekmovanje zanimivejše za gledalce, ter tudi atraktivnejše.
No, da se vrnem na posamično tekmovanje, to je potekalo kot sem že omenil v petek ob osmih zvečer. Imeli smo kakšnih 29 stopinj v zraku, ter 22 v vodi, tako da neopreni niso bili dovoljeni. Start je bil iz pontona, ki je bil postavljen pod velikim visečim mostom, znamenitostjo tega mesta. Plavalo se je en krog , nato je sledil dolg tek do tranzicije, ki je bila postavljena na atletskem stadionu, kakšnih 400m stran od starta. Na plavanju sem se počutil dobro, ter začel plavat s prvo skupino, ki sem jo obdržal vse do konca. Manjše težave sem imel le na prvi boji, kjer smo imeli rahlo prerivanje in ko sem dobil ''dvakrat po oki''. Iz vode sem prišel 18., kar je sicer malo slabše kot na letošnjih evroskih pokalih, ampak vseeno dovolj dobro da sem prišel na kolo v prvi skupini. No, od tukaj naprej se me sreča ni več držala. Ne vem zakaj, ampak imel sem občutek kot da mi je nekdo preklel sprednjo kolo, saj se je ponovil scenarij iz lanskega evropskega prvenstva v Athlonu. Uspel sem prikolesarit na vrh hriba (to je bilo na polovici prvega kroga), ko sem zaslišal sikanje izpod sprednjega kolesa. Takoj sem ugotovil da mi je počila zračnica. Odpeljal sem še ostalo polovico kroga, ter nato odstopil, saj bi bilo nadaljevanje nesmiselno. Sreča očitno ni na moji strani… Tekaškega dela, ter nadaljevanja dirke si iz jeze nisem niti pogledal.
Ampak, tudi take stvari se dogajajo, zato bom probal to tekmo ÄŤimhitreje pozabit.V nedeljo je sledila še ekipna dirka, v super šprint formatu (300 plavanja, 8km kolesa ter 2km teka). Kot prva je pri nas startala Monika in mi predala štafeto kot šesta. V vodo sem skočil na repu prve skupine, ki je bila za mene malo prehitra in je nisemuspel držati. Tako sem do kolesa prišel z nekajsekundnim zaostankom. Prvo polovico sem kolesaril sam, ter poskušal na vsak način ujet prvo skupino. V drugem krogu sta me nato ujela še dva tekmovalca (Belgijec ter Rus). Z njima smo naslednje kilometre res garali, tako da smo dohiteli prvo skupino. Sledil je še tek, na katerem so se čutile posledice hitrega kolesa. Odtekel sem kljub temu dobro. Za mano sta se na progo podala še Nika in Simon. Na koncu smo osvojili skupno 10. Mesto.
Ekipna tekma je bila dober pokazatelj, da smo na treningih delali dobro, ter da je bilo planiranje forme uspešno. Res škoda da tega nisem mogel pokazat na posamični tekmi.
Kot dokaz, da se me sreča tokrat res ni držala pa je tudi to, da so nam na poti iz Barcelone v Benetke izgubili vso prtljago, skupaj z kolesi. Hja kaj naj rečem, mojstri pač… :)

Ostale slike si lahko ogledate na facebook strani triatlonske zveze Slovenije.
Dodaj komentar


Evropski pokal na Dunaju
objavljeno: 20.07.2011
Z rahlo zamudo zaradi treningov za evropsko prvenstvo, gužve v šoli, ter pavze po evropskem prvenstvu objavljam rezultate iz tekmovanj na katerih sem nastopil v prejšnjem mesecu.
10.6. sem že tretje leto zapored nastopil na evropskem pokalu na Dunaju. Tekma je kot vsako leto potekala na otoku sredi donave, plavalo pa se je v zajezenem rokavu reke. Voda je imela 21 stopinj, tako da je bilo plavanje brez neoprenov. Iz vode sem prišel v prvi skupini, ki je prišla iz vode z 20 sekundnim zaostankom za dvema avsrijcema (Knab, Nemeth). Ujeli smo ju že konec prvega kroga kolesa in smo zatem vozili skupaj v eni veliki skupini. Počutil sem se dobro, ter bil ves čas v ospredju skupine, ter nadziral dogajanje na čelu. Sledila je menjava, ki mi je tokrat dobro uspela in z tekom sem začel med prvimi. Prvo polovico kroga (od treh) sem držal njihov ritem, nato sem zaradi prehitrega tempa skupino spustil. Ker pa sem rahlo precenil moje tekaške sposobnisti, sem davek prehitrega začetka odplačal v drugi polovici tekaškega dela.
Kljub temu sem bil z rezultatom (21. Mesto) zadovljen. Moram pa navesti še dejstvo, da je bila konkurenca hudo močna in da je bila ta tekma dober pokazatelj forme za evropsko prvenstvo, za katerega sem tempiral formo.
Slik nimam
Dodaj komentar


Evropski mladinski pokal, Brno
objavljeno: 21.05.2011
No, pa je za mano že drugi evropski pokal v tej sezoni. Ta vikend smo bili z reprezentanco v Češkem mestu Brno. Tekma je potekala v jezeru na obrobju mesta. Jezero je res lepo urejeno in me je kar pozitivno presenetilo, saj po jezeru plujejo turistične ladjice, urejene so sprehajalne poti in plaže, veliko je tudi jadrnic in drugih plovil, namenjenih rekreaciji, športu ali zabavi.
Tekma je potekala v soboto popoldan v lepem in toplem vremenu. Plavalo se je v neoprenih, saj je voda imela le 17,2 stopinji. Iz vode sem prišel kot četrti z zelo majhnim zaostankom za prvim. In nato je sledila menjava... katastrofa, če povzamem na kratko. Obleka mi nikakor ni šla čez gleženj in s tem sem izgubil prvo skupino, ter posledično uvrstitev med deset najboljših. Tako sem kolesaril v drugi skupini. Kolesarska in tekaška proga sta bili zelo razgibani, z dvema klancema, ter dvema 180 stopinjskima obratoma, iz katerih se ponavadi na polno pospešuje, saj se tekmovalci v ospredju skušajo znebiti tistih iz ozadja skupine. Sledil je še tek, ki je bil glede na zaostanek za prvim dokaj soliden. Na koncu mi je pripadlo 13 mesto, s katerim nisem zadovoljen. In še zaključek: treba bo delat na menjavah!
Preverite še slike v galeriji :)

Dodaj komentar


Ekipno državno prvenstvo, Maribor
objavljeno: 15.05.2011
Ta vikend smo z klubom (TK Trisport Kamnik) nastopili na ekipnem državnem prvenstvu, ki je že drugič zapored potekalo v Mariboru. V izredno slabih vremenskih pogojih smo trije člani ekipe morali opraviti vsak z supersprint razdaljo (300m plavanja, 8km kolesa in 1,8km teka). Jaz sem šel na progo kot prvi. Tekmo sem kljub dežju in nizkim temperaturam dobro opravil in predal na drugem mestu, za ekipo Ribnice. Za mano se je na progo podal Simon Koželj, za njim pa še Rok Vrhovnik, ki sta oba dobro oddirkala in nam priborila skupno 3. mesto. Pred nami sta bili le ekipa TK Inles Riko Ribnice, ter Krškega.
Dodaj komentar


Triatlon Ptuj
objavljeno: 08.05.2011
Končan je prvi triatlon v seriji za Slovenski pokal, že tradicionalno lociran v nastarejšem slovenskem mestu. Tekma se je odvijala v mrzlem, deževnem, ter predvsem zelo vetrovnem vremenu. Ker sem letos osredotočen predvsem na evropske pokale, sem današnjo tekmo vzel bolj kot težji trening. In tako je tudi izgledala. Izplaval sem drugi, brez večjega napora. Nato je sledil kolesarski del, kjer sem bil sam od začetka do konca. Kolesarski del je zaznamoval močan veter. Na teku sem obdržal prednost pred zasledovalci, ter za kakšnih 30'' povečal zaostanek za vodilnim Davidom Plešetom, ki je na koncu tudi zmagal. Sam sem osvojil 2. mesto, s katerim sem več kot zadovoljen.

Rezultati
Dodaj komentarTreninge in tekmovanja mi
na razne načine omogočajo:

Sponzorski dres:


Najboljši svetovalec za kolesa in opremo:


Sponzorski dres:


Prehranski dodatki:


Popust dobim pri: