Sašo Meden triatlonec

Sašo Meden
triatlonec

| Blog | Rezultati | Galerija | O meni | Povezave | Kontakt |
Blogovske teme
Delo
Prehrana
Razno
Tekme
Trening
Zabava

Blogovski arhiv
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017

Sezona 2013
objavljeno: 15.11.2013
Že kar nekaj časa je odkar sem bil na zadnji tekmi. Oziroma kar dveh zaporedoma. Najprej je bil zadnji dan avgusta na sporedu olimpik v SPlitu, kjer sem zelo solidno tekmoval, čeprav na teku nisem imel nobenega naboja več. Predvsem zaradi psihe. Ni se mi dalo.
A ker konkurenca ni bila blizu sem pač odtekel po svojih močeh.
Sledil je moj ljubljeni triatlon na Bledu.
Katastrofalno plavanje me je čisto potoklo. Kljub temu sem se podal v lov in do konca ujel vse razen obeh Madžarov. No, seveda se je to poznalo na teku. Tako psihično kot fizično. Menda še bolj psihično. Ni bilo prave volje, zato na koncu 8. mesto. Uvrstitev v kategoriji pa tako ne štejem, saj je konkurenca predaleč za menoj.

Po vsem tem kako sem se počutil po teh zadnjih dveh tekmah ugotavljam, da telo in glava ne zmoreta več tako kot včasih in sedaj sledi (aktivna) pavza.
Kaj pa bo drugo leto pa ne vemo.
Dodaj komentar


DP Koper - sprint triatlon
objavljeno: 15.06.2013
Tokrat sem se udeležil še enega državnega prvenstva v sprint triatlonu. Koper je sicer odlično prizorišče za takšne tekme, ki pa ima tudi nekaj pomanjkljivosti.
Nočem sicer preveč kritizirat naših organizatorjev, saj se trudijo po svojih močeh in tudi po svojem znanju, a državno prvenstvo bi moralo biti organizirano precej bolje.
Prvi problem je plavalni del. Ne vem, če se pri nas TZS in organizatorji zavedajo, kaj pomeni, da napišejo v razpis, da tekma poteka po pravilih ITU. Očitno ne, a bi se morali.
Plavalni del je ob tem, da se boj in izhoda iz vode praktično ni videlo, imel napake tudi v sami postavitvi, kjer smo se pri plavanju proti koncu plavalnega dela zaletavali v v plavalce, ki so šele plavali proti boji. Sam sem doživel popolnoma direkten udarec z glavo v glavo drugega tekmovalca. Lahko bi se končalo tudi huje, ne le s krvavitvijo iz nosa in boško na glavi ter brez očal. V izogib takšnim situacijam je v ITU pravilniku o organizaciji tekmovanj natančno opredeljeno kako mora biti postavljena plavalna proga. Državna prvenstva spadajo v tekme, ki morajo biti orgnizirane v skladu s tem pravilnikom.
Na kratko: Boje okoli katerih se plava morajo biti rumene barve, valjaste oblike s premerom najmanj 1m in višino najmanj 2,5 m. Kot spremembe na boji ne sme biti večji od 90 stopinj! Bolj ne bom kompliciral. ecimo o tem kako širok mora biti izhod iz vode, itd...
Kolesarski del je bil izjemno nevaren. Tako zaradi gneče po kvaliteti popolnoma neizenačenih kolesarjev, kot zaradi nevarnih krožišč in predvsem obrata pri Marini.
No vsaj za tek je bilo kar spodobno poskrbljeno.
Tekmovalni del je pri vseh teh problemih ostal v drugem planu.
Dodaj komentar


Palmanova
objavljeno: 21.11.2012
Še en polmaraton je za mano. Čeprav se nanj nisem pripravljal tako kot lani, ko mi je bil cilj, končno postaviti spodoben čas na polmaratonski razdalji, sem odtekel presenetljivo dobro. Le 12 sekund slabše kot lani. Z mnogo manj treninga. In predvsem manj napornega treninga.
Še najbolj zanimiv je bil čas na polovici tekme. 39:20 in nato naslednja polovica 39:20, torej skupaj 1:18:40. Bravo jaz. Ne rečem, da sem tako enakomerno tekel, ker nisem. Sem imel kar krizo po 12-em kilometru, a na koncu sem zmogel moči in odtekel zadnji kilometer 3:27. Zato sem uspel ujet čas prve polovice.
Sicer pa je bila nedelja super, saj smo šli v Palmanovo z avtobusom z "mojimi" Kamničani. Nazaj grede pa harmonika, pivo, večerja na Krasu, teran, pa spet harmonika itd...
Zaključek sezone pač. In prav je tako.
Dodaj komentar


EKO maraton
objavljeno: 17.09.2012
Kolo + tek = Duatlon :)
Za nastop me je prepričal Roki, za kar sem mu zelo hvaležen. Tako sem potegnil sezono še za en teden, dirka pa je bila fantastična.
114 km picikla po izredno razgibani pokrajini mi je kar ležalo. Res je, da jih je nekaj pobegnilo na Radlpass, kjer tudi po najboljših močeh nisem mogel slediti in zaostal nekaj metrov, ki je bilo usodnih v nadaljevanju, saj smo potem kolesarili v drugi grupi. Drug vzpon na Ribnico ni bil tako hud, saj je bil tempo precej nižji. V nadaljevanju se mi je poznalo pomanjkanje dolgih treningov, saj sem imel noge že čisto prazne in sem lahko zelo malo pomagal spredaj. No v zaključku nisem niti poskusil sprintat, saj sem šparal tisto malo moči, ki je še ostala za nedeljski tek, ki je štel skupaj s kolesarsko dirko za duatlon.
Sobota popoldan je bila rezervirana za počitek in basanje s hrano. Uspel sem spit tudi eno pivo. Zvečer sem se šel še raztečt - 4km.
PO neprespani noči (od utrujenosti) sem bil zjutraj čisto zbit. Trde noge sem dobro ogrel v mestnem parku, nato je krenilo. 10 km je huda preizkušnja, ker je izredno intenzivna. Cilj ej bil teči tako hitro, da bom v skupnem seštevku osvojil drugo mesto. David Pleše je namreč dosti dosti boljši od mene.
S časom 35,57 mi je gladko uspelo. Še sam sem bil presenečen, kako hitro sem tekel, le dan po kolesarski dirki.
Dodaj komentar


Jarun triatlon 2012
objavljeno: 16.06.2012
Po devetih mesecih spet na olimpiku. Tokrat na prizorišču, kijer sem že od nekdaj hotel tekmovati - Jarun (Zagreb).
Na dirki nas je pričakala neverjetna vročina. Start v jezeru, kjer se ti okoi vratu takoj obesijo lokvanji, kakor da že samo plavanje ne bi bilo dovolj težko.
Po dveh krogih in atraktivnem skoku v drugi krog sem iz vode prišel v tretji mikro skupini skupaj z Mijo Bebićem in Zvonkom Ćubrićem.
Pričel se je lov za ubežniki. Vodilna dva sta bila preveč spredaj in predobra, saj sta imela točno tri minute prednosti. Večja skupina s Krivcem in Koceoćem je bila ulovljiva in po štirih krogih smo jih ujeli. No, sva jih ujela, ker se je Zvonko le vozil za nama. Dva kroga je sledil nekoliko znosnejši tempo, nakar smo startali v peklenski 10 kilometrski tek. Krivcu in Koceiću nisem mogel slediti, je pa bil tek pri tempu 3:50 dovolj za absolutno peto mesto.
Več kot zadovoljen v času 1:56,40 sem zapusti Zagreb. Forma se vzpenja, kljub pomanjkanju treninga.
Dodaj komentar
Prikaži komentarje


Podelitev triatlonskega pokala 2010
objavljeno: 21.11.2010
Za nami je še ena podelitev za uvrstitve v slovenskem pokalu in zaključna prirediev Triatlonske zveze slovenije.
Pri 42 letih mi je uspelo celo zmagati v absolutni konkurenci. Neverjetno. Zahvalim se lahko oodstopom na tekmah in neudeležbi nekaterih slovenskih triatloncev, ki so brez dvoma boljši od mene. Razlogi za nenastopanje najboljših so različni. Nekatere tekme se pokrivajo s svetovnimi, evropskimi prvenstvi ali pokalnimi tekmami višjega ranga, včasih pa enostavno tekmovalci ne pridejo iz meni povsem neznanih razlogov.
Razumljivo je, da bodo najboljši raje šli na večje tekme v tujino, a tudi rekreativcev je na naših tekmah malo.
Upam, da bo v naslednjih letih vedno bolje. V prvi vrsti bodo za obisk tekem morali poskrbeti organizatorji, saj vidimo, da so vrhunsko organizirane tekme odlično obiskane in obratno.

Za konec še moram napisat, da je to bila najverjetneje moja zadnja resna triatlonska sezona.
Dodaj komentar
Prikaži komentarje


Ljubljanski maraton 2010
objavljeno: 24.10.2010
Kako je tokrat bilo težko! Ni za govorit. Potrebno bo poiskat vzrok za to. Morda tudi stres v službi zadnji dni. A pustimo to, ne bom iskal opravičil, saj sem nenazadnje po testih v zadnjih tednih vedel, da verejetno ne bo šlo željenih 2:45.

Na startu sem se počutil odlično. Plan je bil prvi krog odteči v 1:22,20 ali drugače povedano v 3:54 tempu in nato nadaljevati v nezmanjšanem tempu. Cilj je bil odteči 2:45,30. Odvilo pa se je drugače. Prva dva kilometra sta bila zelo lahkotna, kljub temu pa nekoliko prehitra. A to ni bilo pomembno. Nadaljeval sem točn v tempu 3:53, kar mi je pasalo in ni bilo naporno. No po 6. kilometru me je ujela skupina, ki je tekla tempo 3:50 in odločil sem, da jim sledim. Predvsem zaradi vetra. Bilo je fino do 25. kilometra.

No, tudi oni so z izjemo enega tekača, pocrkali, tako da sem jih vse prehitel, a prehiter tempo prvega kroga (1:21,28) je zahteval svoj davek. Noge so bil težke, tempo pa je kar naprej padal. 4:03, 4:08, 4:11, potem z veliko muko spet 4:00, 3:59, pa spet 4:00, na 33. kilometru pa skoraj konec zgodbe. Izčrpanost je bila popolna. Pripomogel je tudi veter, ki je kar nonstop pihal v glavo in to močno. Gelov itak nisem mogel jesti, ker me je želodec že dva dni mučil, in kosem katerega pojedel sem mislil kar kozlat. No tempo jepadel na 4:10 do 4:15 in komaj komaj sem izvlekel teh 2:47, čeprav sem mislil že shodit, saj se mi je zdleo brezveze laufat, ko pasem bil daleč od plana.

KLjub vsemu moram na koncu ugotovit, da s tako malo treninga kaj veÄŤ niti ne bi smel priÄŤakovati in da je to paÄŤ moja realnost. Triatlonska sezona je bila dolga in le pet tednov specialnih priprav na maraton je bilo premalo.

Trpel sem res hudo. Ja, ja, kar smejte se :)))))

Še rezultat:
ÄŚas: 2:47,20
Mesto absolutno: 21
Mesto kategorija: 1
Dodaj komentar


Priprave na LJ Maraton
objavljeno: 05.10.2010
Za konec sezone se tako kot vsako leto pripravim še na Ljubljanski maraton. Časa za pravo pripravo je izjemno malo, saj je od zadnje triatlonske tekme do maratona le pet tednov. Tako sem nehal kolesarit in se posvetil teku.
Namesto plavanja, kolesarjenja in teka, je tako teka precej več, kljub temu pa so ure trenenga močno zmanjšane.
PriÄŤakovanja:
Ker sem letos pretekel mnogo manj kot prejšnja leta bom zadovoljen z osebnim rekordom, torej časom pod 2 uri in 47 minut. Trenutno na treningih kaže, da sem podobno pripravljen kot lani. Glede na to, da sem lani pred tekmo zbolel in tekel z virozo lahko upravičeno upam na dober rezultat.
Napoved
Prvi krog 1:22,40 naslednji pa koliko bo šlo, upam pa da bom ponovil prvi krog + 20 sekund. Ali pa le malo počasneje. Torej skupaj 2:45,20.
Dodaj komentar
Prikaži komentarje


Rezime sezone
objavljeno: 21.09.2010
Končana je še ena triatlonska sezona, ki je morda celo moja zadnja. Kar vidim, kako se eni veselijo ob tem. Kar naj se. Rad osrečim ljudi, celo tiste, ki jih ne maram.
Izkušnja letošnjega leta mi je prinesla novo spoznanje. Nisem si mislil, da bom celo med triatlonci naletel na zahrbtnost in škodoželjnost. Na srečo so takšni primerki zelo redki, torej se ni potrebno preveč jeziti zaradi tega. Grem dalje s čisto vestjo in dvignjeno glavo.

Kar se tiče rezultatov je bila letošnja sezona zame izjemna. Sploh ne vem kje bi začel. Morda s poškodbo? Ta se je vlekla do konca februarja in šele takrat sem začel zares trenirat. Zato slabši rezultat na prvi tekmi v Ptuju, kjer sem se komaj prebil med deseterico.
Nato je šlo precej na bolje. Da ne bi težil bom kar naštel pomembnejše rezultate kronološko.

 • Pokalna tekma Celje Sprint: 2. mesto absolutno
 • Velenje Olimpik: 5. mesto
 • Svetovno prvenstvo Long distance (4+130+30): 3. mesto Age group 40-44let
 • Državno prvenstvo Olimpik: 4. mesto
 • Koper sprint: 5. mesto
 • Slovenski pokal skupno: 1. mesto absolutno


  Sezona za prste polizat :)

 • Dodaj komentar
  Prikaži komentarje


  Eko maraton (21km) Maribor
  objavljeno: 19.09.2010
  Še vedno izčrpan in nenaspan sem se po sobotni popoldanski tekmi v Kopru podal na start mariborskega Eko Maratona. Če je prireditev v Mariboru se je bom pač udeležil, čeravno mi ne paše v koledar. Solidarnost pač.
  Po ogrevanju je napetost v nožnih mišicah popustila in podal sem proti startu. No saj bo kar v redu sem mislil. In imel sem prav. V enakomernem tempu 3:45 sem tekel praktično do zadnjih dveh kilometrov, ko me je zmanjkalo. Želel bi še pospešiti, je pa šlo le na slabše. Krivda je bila seveda v tekmi dan prej. Enostavno je zmanjkalo goriva. Pa nič zato. V malenkost nižjem tempu sem odtekel do konca in prišel v cilj kot deveti. Čas 1:19:29, kar tudi ni slabo. Deveti absolutno in drugi v kategoriji. Odlično za trening tekmo.

  Zanimiva je bila dogodivščina organizatorja, ki ni napovedal mojega prihoda v cilj, čeprav je napovedal tekmovalca pred menoj in za menoj. Če mi tega ne bi povedali gledalci, niti ne bi opazil. Še bolj zanimivo se mi je zazdelo, ko sem zvedel da se je povsem isto zgodilo Matiji, ki je bil peti absolutno na deset kilometrov.
  Zadeva me je začela prav zabavati. Ker ne vedo, da tečemo v naši družini zase in ne za objave po zvočnikih.

  Sledil je lep sonÄŤen dan :)
  Dodaj komentar
  Prikaži komentarje